
Klassiske æbleskiver
Antal
40
stk.Tilberedningstid
1
hourIngredienser
5 dl 5 mel
1 nip 1 vaniljepulver
1 tsk 1 kardemomme
1 tsk 1 natron
1/2 tsk 1/2 salt
3 spsk 3 sukker
1 1 økologisk citron
3 3 æg
4,5 dl 4,5 kærnemælk
2 2 æbler
25 g 25 smør
Sådan gør du
- Bland mel, vaniljepulver, kardemomme, natron, salt og sukker i en skål.
- Riv skallen på citronen. Bland med de tørre ingredienser.
- Del æggene i hvider og blommer.
- Pisk blommer og kærnemælk sammen.
- Pisk sammen med de tørre ingredienserne. Sæt i køleskab 30 minutter.
- Pisk hviderne luftige.
- Vend hviderne i dejen.
- Skræl æblerne, og fjern kernerne. Skær i små tern.
- Varm æbleskivejernet. Pensl med smør.
- Kom dej i æbleskivejernet. Drys æble i midten.
- Bag indtil æbleskiverne har fået en gylden farve.
- Vend æbleskiverne, og kom mere dej i. Brug evt. en tandstik til at vende dem. Bag, indtil de er gyldne.

Del opskrift på Facebook: