Klassiske æbleskiver

Klassiske æbleskiver

5 from 1 vote
Recipe by Linn Grubbström Foto: Linn Grubbström. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Brød og bagning
Antal

40

stk.
Tilberedningstid

1

hour 

Ingredienser

  • 5 dl 5 mel

  • 1 nip 1 vaniljepulver

  • 1 tsk 1 kardemomme

  • 1 tsk 1 natron

  • 1/2 tsk 1/2 salt

  • 3 spsk 3 sukker

  • 1 1 økologisk citron

  • 3 3 æg

  • 4,5 dl 4,5 kærnemælk

  • 2 2 æbler

  • 25 g 25 smør

Sådan gør du

  • Bland mel, vaniljepulver, kardemomme, natron, salt og sukker i en skål.
  • Riv skallen på citronen. Bland med de tørre ingredienser.
  • Del æggene i hvider og blommer.
  • Pisk blommer og kærnemælk sammen.
  • Pisk sammen med de tørre ingredienserne. Sæt i køleskab 30 minutter.
  • Pisk hviderne luftige.
  • Vend hviderne i dejen.
  • Skræl æblerne, og fjern kernerne. Skær i små tern.
  • Varm æbleskivejernet. Pensl med smør.
  • Kom dej i æbleskivejernet. Drys æble i midten.
  • Bag indtil æbleskiverne har fået en gylden farve.
  • Vend æbleskiverne, og kom mere dej i. Brug evt. en tandstik til at vende dem. Bag, indtil de er gyldne.

Del opskrift på Facebook: