Knoldselleri deller med syltet græskar

5.0 from 1 vote
Course: vegetarretter
Antal

4

pers
Tilberedningstid

40

minutes

Lækre saftige knoldselleri deller med rosmarin og ost – toppet med stykker af syltede græskar. En lækker vegetarisk delle med masser af smag.

Ingredienser

  • Syltet græskar
  • 300 g Hokkaido græskar (vi har brugt ca 1/4 grønt Hokkaido græskar)

  • 75 g sukker

  • 1 tsk salt

  • 0,5 dl kogende vand

  • 2 dl eddike

  • Knoldselleri deller
  • 500 g knoldselleri

  • 1 helt løg

  • 3 fed hvidløg

  • Et par kviste frisk rosmarin (den bløde)

  • 100 g revet ost (gerne en god smagfuld en – fx en god matured cheddar eller parmesan)

  • 1 spsk hvid miso (kan undlades og erstattes med lidt ekstra salt)

  • 1 spsk kogende vand

  • 2 æg

  • ½ dl havregryn

  • 1 dl pankorasp

  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Syltet græskar
  • Skær græskar i tynde skiver på et mandolinjern – behold gerne skallen på græskarret, men husk at vaske det først. Kom græskarskiverne i et stort skoldet sylteglas.
  • Opløs sukker og salt i kogende vand, mens du rører i det. Hæld eddiken på og rør rundt. Hæld syltelagen direkte over græskarrene i glasset, og sørg for at alt græskar er dækket af syltelage.
  • Kom låg på glasset og stil det på køl. Lad græskarret trække minimum 1 døgns tid før brug.
  • Knoldselleri deller
  • Riv knoldselleri, løg og hvidløg og kom i en stor skål sammen med finthakket rosmarin. Riv osten og bland i skålen.
  • Bland 1 spsk miso med 1 spsk kogende vand og kom i skålen sammen med alle de øvrige ingredienser. Ælt det hele godt sammen, og lad det stå og trække på køl i ca 15-30 min.
  • Form til deller og steg gyldne på en pande i olie, ved medium varme, ca 5 min. per side.

Tip

  • Opskriften kan sagtens laves uden syltet græskar som topping, hvis du ikke har tiden til at sylte dagen før.
  • Selleridellerne kan formes til større bøffer og bruges i en burger som vegetarisk alternativ til bøffen.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram