Lækre saftige knoldselleri deller med rosmarin og ost – toppet med stykker af syltede græskar. En lækker vegetarisk delle med masser af smag.
Ingredienser
Syltet græskar
300gHokkaido græskar (vi har brugt ca 1/4 grønt Hokkaido græskar)
75gsukker
1tsk salt
0,5dlkogende vand
2dleddike
Knoldselleri deller
500gknoldselleri
1helt løg
3fed hvidløg
Et par kviste frisk rosmarin (den bløde)
100grevet ost (gerne en god smagfuld en – fx en god matured cheddar eller parmesan)
1spsk hvid miso (kan undlades og erstattes med lidt ekstra salt)
1spsk kogende vand
2æg
½ dl havregryn
1dlpankorasp
1tsk salt
Sådan gør du
Syltet græskar
Skær græskar i tynde skiver på et mandolinjern – behold gerne skallen på græskarret, men husk at vaske det først. Kom græskarskiverne i et stort skoldet sylteglas.
Opløs sukker og salt i kogende vand, mens du rører i det. Hæld eddiken på og rør rundt. Hæld syltelagen direkte over græskarrene i glasset, og sørg for at alt græskar er dækket af syltelage.
Kom låg på glasset og stil det på køl. Lad græskarret trække minimum 1 døgns tid før brug.
Knoldselleri deller
Riv knoldselleri, løg og hvidløg og kom i en stor skål sammen med finthakket rosmarin. Riv osten og bland i skålen.
Bland 1 spsk miso med 1 spsk kogende vand og kom i skålen sammen med alle de øvrige ingredienser. Ælt det hele godt sammen, og lad det stå og trække på køl i ca 15-30 min.
Form til deller og steg gyldne på en pande i olie, ved medium varme, ca 5 min. per side.
Tip
Opskriften kan sagtens laves uden syltet græskar som topping, hvis du ikke har tiden til at sylte dagen før.
Selleridellerne kan formes til større bøffer og bruges i en burger som vegetarisk alternativ til bøffen.