Knoldselleri deller med syltet græskar
Course: vegetarretter
Antal
4
persTilberedningstid
40
minutesLækre saftige knoldselleri deller med rosmarin og ost – toppet med stykker af syltede græskar. En lækker vegetarisk delle med masser af smag.
Ingredienser
- Syltet græskar
300 g Hokkaido græskar (vi har brugt ca 1/4 grønt Hokkaido græskar)
75 g sukker
1 tsk salt
0,5 dl kogende vand
2 dl eddike
- Knoldselleri deller
500 g knoldselleri
1 helt løg
3 fed hvidløg
Et par kviste frisk rosmarin (den bløde)
100 g revet ost (gerne en god smagfuld en – fx en god matured cheddar eller parmesan)
1 spsk hvid miso (kan undlades og erstattes med lidt ekstra salt)
1 spsk kogende vand
2 æg
½ dl havregryn
1 dl pankorasp
1 tsk salt
Sådan gør du
- Syltet græskar
- Skær græskar i tynde skiver på et mandolinjern – behold gerne skallen på græskarret, men husk at vaske det først. Kom græskarskiverne i et stort skoldet sylteglas.
- Opløs sukker og salt i kogende vand, mens du rører i det. Hæld eddiken på og rør rundt. Hæld syltelagen direkte over græskarrene i glasset, og sørg for at alt græskar er dækket af syltelage.
- Kom låg på glasset og stil det på køl. Lad græskarret trække minimum 1 døgns tid før brug.
- Knoldselleri deller
- Riv knoldselleri, løg og hvidløg og kom i en stor skål sammen med finthakket rosmarin. Riv osten og bland i skålen.
- Bland 1 spsk miso med 1 spsk kogende vand og kom i skålen sammen med alle de øvrige ingredienser. Ælt det hele godt sammen, og lad det stå og trække på køl i ca 15-30 min.
- Form til deller og steg gyldne på en pande i olie, ved medium varme, ca 5 min. per side.
Tip
- Opskriften kan sagtens laves uden syltet græskar som topping, hvis du ikke har tiden til at sylte dagen før.
- Selleridellerne kan formes til større bøffer og bruges i en burger som vegetarisk alternativ til bøffen.
Del opskrift på Facebook