Køleskabsgrød eller overnight oats – denne version er med æblemost og friske æbler, der giver en dejlig sødme og en skøn smag til grøden. Virkelig lækker og nem morgenmad.
Ingredienser
2dlgrovhvalsede havregryn
1 spsk chiafrø
2,5 dl æblemost
1,5 dl mælk/vand/tynd yoghurt som fx tykmælk eller A38
1 nip salt
½ tsk kardemomme eller evt kanel alt efter dine smagspræferencer
2 spsk græsk yoghurt til at røre op med
1 æble, revet
Topping
fx æble i tern, hakkede nødder/mandler og tørrede tranebær
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne til køleskabsgrøden i en skål – pånær græsk yoghurt og æble. Rør det hele godt sammen og sæt det i køleskabet natten over.
æste morgen tilsættes græsk yoghurt og 1 revet æble, og det hele røres godt sammen.
Server køleskabsgrøden med topping som fx frisk æble i tern, hakkede nødder/mandler og fx tørrede tranebær.