Koldhævet foccacia med porre og gedeost

5 from 2 votes
Course: Brød og bagning
Antal

1

brød
Tilberedningstid

1

hour 

15

minutes

Her er et fantastisk madbrød med masser af smag fra porre og gedeost

Ingredienser

  • 4 dl 4 vand

  • 5 g 5 gær

  • 2 spsk. 2 surdej (kan undlades)

  • 10 g 10 salt

  • 10 ml 10 olivenolie

  • 400 g 400 tipo 00 durummel

  • 100 g 100 fuldkornsmel, fx ølandshvedemel

  • 10 cm 10 porre, i tynde skiver

  • Frisk timian eller rosmarin

  • 25 ml 25 olivenolie

  • 1 tsk. 1 flagesalt

  • 50 g 50 gedeost, blød

Sådan gør du

  • Kom vand i en røreskål, smuldr gær deri og tilsæt salt. Rør indtil det er opløst.
  • Kom surdej, mel og olie i skålen og rør det godt sammen.
  • Ælt dejen i 10-15 minutter indtil den er glat og slipper kanterne og bunden af skålen.
  • Dæk dejen til med folie + viskestykke, og lad dejen hæve natten over, eller min 8-10 timer i køleskabet.
  • Beklæd en form med bagepapir og dryp lidt olie i bunden.
  • Fordel dejen ud i formen og brug dine fingre til at lave dybe huller i dejen.
  • Hæld resten af olien udover brødet og top med porre, gedeost, salt og friske krydderurter.
  • Bag brødet i ovnen ved 230°C varmluft i 30-35 min.

Del opskrift på Facebook