Krydret gryderet med grønkål og bønner

Krydret gryderet med grønkål og bønner

5 from 1 vote
Recipe by Johanne Mosgaard
Antal

4

personer
Tilberedningstid

45

minutes

Krydret gryderet med grønkål og bønner – en dejlig lunende ret til de kolde måneder med masser af smæk på smagen og med masser af grøntsager. Nyd retten som en grov suppe serveret med brød til eller som en gryderet med ris.

Ingredienser

  • 2 l 2 øg

  • 6 fed 6 hvidløg

  • 250 g 250 champignon

  • 3 stængler 3 bladselleri

  • 3 3 gulerødder

  • ca 200 gr ca 200 grønkål

  • 2 tsk 2 sød paprika

  • 1 tsk 1 chiliflager

  • 1 tsk 1 rosmarin

  • 1/2 tsk 1/2 muskatnød

  • 1 gr 1 øntsagsbouillion terning

  • 2 dl 2 vand

  • 400 g 400 hakkede tomater

  • 2 spsk 2 tomatpuré

  • 2,5 dl 2,5 madlavningsfløde, fx på ris- eller havre

  • 240 g 240 kogt bønnemix, alternativt grønne linser eller sorte bønner

  • Olivenolie til stegning

  • Frisk timian

  • Forslag til tilbehør
  • Brune ris (kogt med gurkemeje)

  • eller friskbagt brød

Sådan gør du

  • Start med at skylle og snitte grøntsagerne. Pil løg og hak dem fint. Rengør champignoner og skær dem i skiver. Skræl gulerødder og snit dem i små stykker. Fjern den grove stilk fra grønkål og snit det rimelig fint. Pil hvidløg og skær dem i tynde skiver
  • Varm en gryde med lidt olie. Steg først løg og champignoner indtil løgene bliver gennemsigtige og champignonerne er svundet ind.
  • Tilsæt krydderier og grøntsagsbouillonterning og rør rundt i gryden. Tilsæt herefter de hakkede gulerødder og bladselleri og lad det stege nogle minutter.
  • Tilsæt nu vand, hakkede tomater, tomatpuré og madlavningsfløde. Bring grydens indhold i kog og skru herefter ned til medium varme. Læg låg på gryden og lad det stå og simre i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt de kogte bønner, finthakket kål og en lille håndfuld frisk og finthakket timian. Rør rundt i gryden og lad det simre yderligere et par minutter. Smag retten til med salt og peber.
  • Server enten gryderetten som en grov suppe med brød til eller som en gryderet med ris. Top med ekstra friskkværnet peber og frisk timian.

Video

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram