Krydret gulerodssalat med mynte og kikærter

4 from 4 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

25

minutes

Krydret gulerodssalat med sprøde tynde skiver af gulerod, ristede kikærter og mynte. En skøn salat fyldt med smag – perfekt som tilbehør til varme gryderetter, eller bare som en lækker måltidssalat.

Ingredienser

  • 500 g 500 gulerødder

  • 1 dåse kikærter

  • 1 tsk spidskommen

  • 1/2 tsk stødt koriander

  • 1 tsk sød paprika

  • 1 nip chiliflager eller cayennepeber

  • salt og peber

  • 1 stor håndfuld frisk mynte

  • 1 stor håndfuld persille – gerne bredbladet

  • 10 tørrede abrikoser – kan alternativt erstattes med rosiner

  • 20 g 20 pistacienødder uden skal – du kan båd bruge saltede og usaltede

  • Dressing
  • 2 spsk koldpresset rapsolie eller anden smagsneutral olie

  • 1/2 citron, saften heraf

  • 1 tsk honning

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne til dressingen godt sammen til dressingen tykner, og smag til med salt og peber.
  • Snit gulerødderne i tynde skiver på et mandolinjern eller i en foodprocessor.
  • Vend gulerødderne i dressingen og lad det stå mens du tilbereder de øvrige ingredienser.
  • Dræn og skyl kikærterne. Kom lidt olivenolie på en pande og varm panden op til medium-kraftig varme.
  • Kom kikærter og krydderier på panden og steg kikærterne i ca 5 min til de får lidt farve – kikærterne skal ikke være helt sprøde, men må godt tage lidt farve.
  • Snit mynte og persille fint og skær abrikoserne i mindre stykker. Vend det i salaten.
  • Vend til sidst kikærterne i salaten – gem evt nogle til pynt.
  • Top salaten med grofthakkede pistacienødder. Drys evt med lidt ekstra chiliflager, hvis du godt kan lide en spicy salat.

Tip

  • For en endnu fyldigere måltidssalat kan du tilføje et par deciliter kogt couscous til salaten.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram