Kyllingegryde med grønkål og fennikel
Recipe by Emma Martiny
Course: Kødretter
Antal
4
personerTilberedningstid
40
minutesPrøv denne fantastiske, smagfulde gryderet med grønkål og fennikel. Inspireret af den franske klassiker ‘Coq Au Vin – færdig på 40 minutter – fabelagtig hverdagsmad!
Ingredienser
1 hel kylling
Salt og friskkværnet peber
1 spsk. smør
2 fed hvidløg
1 håndfuld krydderurter, fx salvie og rosmarin
500 g champignoner
2 fennikel
500 ml hvidvin
500 ml kyllingebouillon
2 dl fløde
5 store grønkålsstilke
Sådan gør du
- Krydr kyllingestykkerne godt med salt og peber. Smelt smør i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingestykkerne godt på alle sider ad 2 omgange.
- Pil løg, og skær det i tynde både. Pil hvidløg, og hak det fint. Hak krydderurterne fint.
- Tag kyllingestykkerne op af gryden. Tilsæt løg, hvidløg, krydderurter, og svits det, til løgene er klare.
- Ren champignon og fennikel, og skær det i skiver. Tilføj det til gryden, og lad det svitse med, indtil svampene tager farve.
- Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, og hæld vin og boullion over. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 20-60 minutter.
- Fisk kyllingestykkerne op af gryden, og læg dem til side i en skål.
- Tilsæt fløde, og lad saucen simre i 5-10 minutter, indtil den tykner.
- Skyl grønkål, og pluk bladene af stilkene. Tilsæt grønkålsbladene til gryden, og vend rundt.
- Kom dernæst kyllingen tilbage i gryden. Varm det hele godt igennem. Smag saucen til med salt og peber, og servér.