Kyllingegryde med grønkål og fennikel

5 from 2 votes
Recipe by Emma Martiny Course: Kødretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

40

minutes

Prøv denne fantastiske, smagfulde gryderet med grønkål og fennikel. Inspireret af den franske klassiker ‘Coq Au Vin – færdig på 40 minutter – fabelagtig hverdagsmad!

Ingredienser

  • 1 1 hel kylling

  • Salt og friskkværnet peber

  • 1 spsk. 1 smør

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 1 håndfuld 1 krydderurter, fx salvie og rosmarin

  • 500 g 500 champignoner

  • 2 2 fennikel

  • 500 ml 500 hvidvin

  • 500 ml 500 kyllingebouillon

  • 2 dl 2 fløde

  • 5 5 store grønkålsstilke

Sådan gør du

  • Krydr kyllingestykkerne godt med salt og peber. Smelt smør i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingestykkerne godt på alle sider ad 2 omgange.
  • Pil løg, og skær det i tynde både. Pil hvidløg, og hak det fint. Hak krydderurterne fint.
  • Tag kyllingestykkerne op af gryden. Tilsæt løg, hvidløg, krydderurter, og svits det, til løgene er klare.
  • Ren champignon og fennikel, og skær det i skiver. Tilføj det til gryden, og lad det svitse med, indtil svampene tager farve.
  • Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, og hæld vin og boullion over. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 20-60 minutter.
  • Fisk kyllingestykkerne op af gryden, og læg dem til side i en skål.
  • Tilsæt fløde, og lad saucen simre i 5-10 minutter, indtil den tykner.
  • Skyl grønkål, og pluk bladene af stilkene. Tilsæt grønkålsbladene til gryden, og vend rundt.
  • Kom dernæst kyllingen tilbage i gryden. Varm det hele godt igennem. Smag saucen til med salt og peber, og servér.

Video