Lagkage med creme og brombær

Lagkage med creme og brombær

0 from 0 votes
Course: Brød og bagning
Antal

10

personer
Tilberedningstid

1

hour 

En frisk lagkage med en syrlig creme på fløde og creme fraiche og lækre bunde. Alt sammen toppet med de lækreste friske brombær.

Ingredienser

  • 120 g 120 sukker

  • 4 4 æg

  • 90 g 90 hvedemel

  • 25 g 25 ristede mandler

  • 3/4 tsk 3/4 bagepulver

  • 5 dl 5 piskefløde

  • 3 dl 3 creme fraiche 38 %

  • 4 spsk 4 flormelis

  • 1 1 vaniljestang

  • Bærmarmelade efter smag

  • Brombær til pynt

Sådan gør du

  • Del æggene i blommer og hvider.
  • Hak de ristede mandler fint.
  • Pisk æggeblommerne og ca. 110 g af sukkeret lyst og cremet.
  • Pisk æggehviderne hvide, luftige og skummende og tilsæt de resterende 10 g sukker lidt ad gangen under piskning. Pisk, indtil hviderne er helt stive.
  • Bland hvedemel og bagepulver og sigt det. Vend det i æggeblomme-blandingen.
  • Vend derefter forsigtigt 1/3 af æggehviderne i dejen, til dejen er ensartet. Og vend endnu 1/3 af æggehviderne i dejen derefter.
  • Vend de ristede mandler i dejen, og vend derefter den sidste 1/3 æggehvide, indtil dejen er luftig og ensartet.
  • Hæld dejen i en springform på ca. 20-22 cm beklædt med bagepapir.
  • Bag lagkagebunden i ca. 25-30 min. ved 180 grader varmluft (tjek evt. med en pind).
  • Tag kagen ud af ovnen og lad kagen køle helt af i formen.
  • Skær kagen i 3 lige store lagkagebunden med en kniv eller en kraftig sytråd.
  • Pisk fløde og creme fraiche med flormelissen og vaniljen, indtil cremen har konsistens som flødeskum.
  • Sprøjt eller smør en del af cremen på den nederste bund. Gentag 2 gange. Laget på toppen er ikke så tykt, som de andre lag.
  • Pynt med lækre store brombær på toppen.
  • Stil lagkagen på køl i mindst 1 time og servér.

Del opskrift på Facebook: