Langtidsbagte gulerødder & dampede blomkål med top-pesto
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal
4
personerTilberedningstid
1
hour15
minutesNye gulerødder med top er fantastisk! Og vidste du at man kan bruge toppen? Her er den blendet med i en skøn grøn pesto.
Ingredienser
1 bundt nye gulerødder med top
2 spsk. olivenolie
1 spsk. flydende honning
Salt
Peber
1 lille blomkålshoved
- Top-pesto
Gulerodstoppen fra et bundt gulerødder
1 bundt persille
1 fed hvidløg
30 g saltede mandler
125 ml olivenolie
30 g parmesan
Saft og skal fra 1 økologisk citron
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær toppen af gulerødderne, så der er ca. 1-2 cm grøn stilk tilbage på guleroden., og skrub dem i koldt vand.
- Læg gulerødderne i et ildfast fad og vend dem i olie, honning, salt og peber.
- Bag gulerødderne ved 150 °C varmluft i 45-60 min, indtil de er møre.
- Pluk alle de plyssede, fine topskud af gulerodstoppen, undgå at få de grove stilke med, skyl dem grundigt i koldt vand.
- Tilsæt alle ingredienserne til pestoen i en blender eller en foodprocessor, og blend indtil det har en god grov konsistens. Smag til.
- Halver blomkålshovedet, fjern de grove blad og skyl det grundigt.
- Skær forsigtigt blomkålen ud i små buketter.
- Placer blomkålsbuketterne i en gryde med kogende vand og kog dem i 5 min, så der stadig er lidt bid tilbage.
- Hæld vandet fra, placer dem i en skål og vend dem rundt med 3-4 spsk. top-pesto.
Del opskrift på Facebook