Langtidsbagte gulerødder & dampede blomkål med top-pesto

5 from 1 vote
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

1

hour 

15

minutes

Nye gulerødder med top er fantastisk! Og vidste du at man kan bruge toppen? Her er den blendet med i en skøn grøn pesto.

Ingredienser

  • 1 bundt 1 nye gulerødder med top

  • 2 spsk. 2 olivenolie

  • 1 spsk. 1 flydende honning

  • Salt

  • Peber

  • 1 1 lille blomkålshoved

  • Top-pesto
  • Gulerodstoppen fra et bundt gulerødder

  • 1 bundt 1 persille

  • 1 fed 1 hvidløg

  • 30 g 30 saltede mandler

  • 125 ml 125 olivenolie

  • 30 g 30 parmesan

  • Saft og skal fra 1 økologisk citron

  • 1 tsk. 1 salt

  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær toppen af gulerødderne, så der er ca. 1-2 cm grøn stilk tilbage på guleroden., og skrub dem i koldt vand.
  • Læg gulerødderne i et ildfast fad og vend dem i olie, honning, salt og peber.
  • Bag gulerødderne ved 150 °C varmluft i 45-60 min, indtil de er møre.
  • Pluk alle de plyssede, fine topskud af gulerodstoppen, undgå at få de grove stilke med, skyl dem grundigt i koldt vand.
  • Tilsæt alle ingredienserne til pestoen i en blender eller en foodprocessor, og blend indtil det har en god grov konsistens. Smag til.
  • Halver blomkålshovedet, fjern de grove blad og skyl det grundigt.
  • Skær forsigtigt blomkålen ud i små buketter.
  • Placer blomkålsbuketterne i en gryde med kogende vand og kog dem i 5 min, så der stadig er lidt bid tilbage.
  • Hæld vandet fra, placer dem i en skål og vend dem rundt med 3-4 spsk. top-pesto.

Del opskrift på Facebook