Linsehummus med bagte gulerødder og soltørrede tomater

0.0 from 0 votes
Course: Snacks og sødt
Antal

4

pers
Tilberedningstid

45

minutes

Linsehummus med bagte gulerødder og soltørrede tomater – en smagfuld og virkelig lækker dip til grøntsagsstave, brød eller som spread i sandwich.

Ingredienser

  • 100 g anicia linser

  • 250 g gulerod

  • 50 g soltørrede tomater (dem i olie)

  • 3 spsk olie fra de soltørrede tomater

  • 2 fed hvidløg

  • 1/2 tsk chiliflager

  • 1/2 tsk spidskommen, stødt

  • 1 håndfuld frisk basilikum og persille (kan udelades eller brug kun en af delene)

  • 2-3 spsk æbleeddike eller citronsaft

  • 1-2 dl kogevand fra linserne

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skære gulerødderne i mindre stykker og vend med olivenolie, lidt salt og peber. Bag i 25 min ved 200 grader til de har fået lidt farve og er møre – behold skallen på de tod hvidløgsfed og kom dem ved de sidste 10 min. Køl dem let af.
  • Kog anicia linserne i saltet vand i 25 min. Hæld vandet fra og gem kogevandet.
  • Kom bagte gulerødder, hvidløg (uden skallen), linser, soltørrede tomater, olie, friske krydderurter, tørre krydderier, æbleeddike og 1 dl af kogevandet i en god blender og blend til en lind konsistens. Juster og tilsæt evt mere kogevand hvis nødvendigt.
  • Smag til med salt, peber, chili og syre til du får en god balance – da både tomater og gulerødder er søde kan den godt trække både en del chili og syre.
  • Lad din linsehummus køle helt af i køleskabet og server den med grøntsagsstave, brød eller i en sandwich.

Tip

  • Vi har brugt danske anicia linser der giver lidt mere struktur til hummusen – du kan helt sikkert også bruge andre typer af linser eller kikærter hvis du foretrækker dette.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram