Linsesalat med bagte gulerødder og rødløg

0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

pers.
Tilberedningstid

40

minutes

En virkelig skøn og smagfuld linsesalat med bagte gulerødder, danske Anicia linser, rødløg, dadler og en skøn krydret vinaigrette. En mættende måltidssalat der kan nydes både varm og kold.

Ingredienser

  • 6 6 store gulerødder

  • 1,5 dl 1,5 økologiske Anicia linser (vi har brugt Anicia linser fra Pure Dansk)

  • 1 1 grøntsagsbouillion terning

  • 1 1 rødløg

  • 5 5 medjoul dadler

  • 25 g 25 pistaciekerner, usaltede

  • Frisk koriander og mynte (persille kan bruges som alternativ til koriander)

  • Vinaigrette
  • 1/2 dl 1/2 olivenolie

  • 2 spsk 2 citronsaft

  • 1 tsk 1 honning eller sukker

  • 1 1 nip cayenne peber

  • 1/2 tsk 1/2 røget paprika

  • 1/2 tsk 1/2 stødt spidskommen

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog anicialinserne efter anvisningen på pakken – men tilsæt en bouillonterning til kogevandet. Lad linserne dryppe godt af efter kogning, og lad dem evt køle en smule.
  • Skær gulerødderne i skrå skiver og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag gulerødderne ved 200 grader varmluft i 20-25 min til de er gyldne.
  • Rør vinaigrette dressingen sammen så den tykner.
  • Hak krydderurterne fint, snit løget i tynde både. Skær også dadlerne i mindre stykker og hak pistaciekernerne groft.
  • Kom de bagte gulerødder, kogte linser, rødløg, dadler og krydderurter i en stor skål – hold lidt tilbage af krydderurterne. Hæld dressingen over og vend det hele godt sammen. Top salaten med pistaciekerner og lidt ekstra krydderurter.
  • Salaten er god både lun eller efter den har været på køl.

Video

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram