Løgtærte med flere slags løg
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Vegetarretter
Antal
1
stk.Tilberedningstid
1
hourIngredienser
- Tærtedej
75 g groft hvedemel
175 g hvedemel
150 g smør
1/4 tsk. salt
1 æg
Evt. lidt vand
- Fyld
3-4 rødløg
2 zittaurløg/almindelige løg
5 skalotteløg
3 forårsløg
Olivenolie
1 spsk. friske timianblade
2 spsk. hvidvinseddike
4 æg
150 g creme fraiche 18%
100 g revet emmentaler
Salt og peber
Sådan gør du
- Bland de to slags mel og smuldr smørret i.
- Tilsæt salt og saml dejen med æg og evt. lidt vand.
- Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet inden den rulles ud på et meldrysset bord og lægges i en tærteform ca. 24 cm i diameter.
- Pil og halvér rødløg, almindelige løg og skalotteløg og sauter dem i olivenolie ved svag varme sammen med timian til de er møre.
- Tilsæt hele rengjorte forårsløg, samt eddike og kog til væden er fordampet.
- Pisk æg og cremefraiche sammen og krydr med salt og peber.
- Kom halvdelen af osten i tærtebunden og bland resten med æggemassen.
- Fordel løgene i tærteformen med skærefladen opad og hæld æggemassen over.
- Bag tærten nederst i ovnen ved 200°C i ca. 30 min.
Tip
- Man kan sagtens bruge en færdig tærtedej i stedet. Det gør det kun ekstra nemt.
Del opskrift på Facebook: