Løgtærte med flere slags løg

Løgtærte med flere slags løg

5 from 2 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Vegetarretter
Antal

1

stk.
Tilberedningstid

1

hour 

Ingredienser

  • Tærtedej
  • 75 g 75 groft hvedemel

  • 175 g 175 hvedemel

  • 150 g 150 smør

  • 1/4 tsk. 1/4 salt

  • 1 1 æg

  • Evt. lidt vand

  • Fyld
  • 3-4 3-4 rødløg

  • 2 2 zittaurløg/almindelige løg

  • 5 5 skalotteløg

  • 3 3 forårsløg

  • Olivenolie

  • 1 spsk. 1 friske timianblade

  • 2 spsk. 2 hvidvinseddike

  • 4 4 æg

  • 150 g 150 creme fraiche 18%

  • 100 g 100 revet emmentaler

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bland de to slags mel og smuldr smørret i.
  • Tilsæt salt og saml dejen med æg og evt. lidt vand.
  • Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet inden den rulles ud på et meldrysset bord og lægges i en tærteform ca. 24 cm i diameter.
  • Pil og halvér rødløg, almindelige løg og skalotteløg og sauter dem i olivenolie ved svag varme sammen med timian til de er møre.
  • Tilsæt hele rengjorte forårsløg, samt eddike og kog til væden er fordampet.
  • Pisk æg og cremefraiche sammen og krydr med salt og peber.
  • Kom halvdelen af osten i tærtebunden og bland resten med æggemassen.
  • Fordel løgene i tærteformen med skærefladen opad og hæld æggemassen over.
  • Bag tærten nederst i ovnen ved 200°C i ca. 30 min.

Tip

  • Man kan sagtens bruge en færdig tærtedej i stedet. Det gør det kun ekstra nemt.

Del opskrift på Facebook: