Løg er en fantastisk smagsgiver – som på denne pizza tilføjer dybde, sødme og umami. Skøn vegetarpizza til hele familien
Ingredienser
6løg
2spsk.olivenolie eller smør
2burrata ost
Salt og peber
Pizza dej
325gTipo 00 durummel
250mlkoldt vand
1spsk.olivenolie
5ggær
5gsalt
Sådan gør du
Opløs gær i vandet
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det sammen
Lad dejen hæve tildækket i 30 min i en skål eller kondibøtte
Fold nu dejen. Dette gøres ved at løfte den op med begge (våde) hænder og lade den folde ned om sig selv. Roter skålen, således at dejen bliver foldet på alle 4 sider
Efter yderlig 30 min foldes dejen endnu en omgang. Gentag igen efter 2 time og 3 timer så dejen i alt er foldet 4 gange og har hævet i 3 timer
Kom dejen ud på en meldrysset bord. Del dejen i 2 stykker
Spænd hver dejklump godt op og lad den hvile tildækket i 1 time
Kom dit bagestål eller pizzasten ind i ovnen og varm ovnen op til max
Pil løg og skær dem i halve tynde skiver
Varm en pande godt op med olie og tilsæt løgene
De skal steges bløde og karamelliserede ved medium varme i ca. 20 min. Smag til med salt og peber
Stræk og skub dine to deje ud indtil du har en runde pizza bunde som nu er klar til fyld
Fordel de karamelliserede løg på bundene
Bag en pizza af gangen – tag dem ud når skorpen er dejlig gylden
Lad den køle let inden den toppes med burrata og balsamico glace
Video
Tip
Du kan sagtens smøre bunden med pesto eller smøreost, hvis du ønsker en mere greasy pizza.