Løg pizza med burrata og balsamico glace

0 from 0 votes
Course: Vegetarretter
Antal

2

stk.
Tilberedningstid

30

minutes

Løg er en fantastisk smagsgiver – som på denne pizza tilføjer dybde, sødme og umami. Skøn vegetarpizza til hele familien

Ingredienser

  • 6 6 løg

  • 2 spsk. 2 olivenolie eller smør

  • 2 2 burrata ost

  • Salt og peber

  • Pizza dej
  • 325 g 325 Tipo 00 durummel

  • 250 ml 250 koldt vand

  • 1 spsk. 1 olivenolie

  • 5 g 5 gær

  • 5 g 5 salt

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det sammen
  • Lad dejen hæve tildækket i 30 min i en skål eller kondibøtte
  • Fold nu dejen. Dette gøres ved at løfte den op med begge (våde) hænder og lade den folde ned om sig selv. Roter skålen, således at dejen bliver foldet på alle 4 sider
  • Efter yderlig 30 min foldes dejen endnu en omgang. Gentag igen efter 2 time og 3 timer så dejen i alt er foldet 4 gange og har hævet i 3 timer
  • Kom dejen ud på en meldrysset bord. Del dejen i 2 stykker
  • Spænd hver dejklump godt op og lad den hvile tildækket i 1 time
  • Kom dit bagestål eller pizzasten ind i ovnen og varm ovnen op til max
  • Pil løg og skær dem i halve tynde skiver
  • Varm en pande godt op med olie og tilsæt løgene
  • De skal steges bløde og karamelliserede ved medium varme i ca. 20 min. Smag til med salt og peber
  • Stræk og skub dine to deje ud indtil du har en runde pizza bunde som nu er klar til fyld
  • Fordel de karamelliserede løg på bundene
  • Bag en pizza af gangen – tag dem ud når skorpen er dejlig gylden
  • Lad den køle let inden den toppes med burrata og balsamico glace

Video

Tip

  • Du kan sagtens smøre bunden med pesto eller smøreost, hvis du ønsker en mere greasy pizza.

Del opskrift facebook

Vores jord på Instagram