Fransk løgsuppe med Ingrid ærter og ostebrød – en virkelig velsmagende suppe, hvor ærterne bidrager med både struktur og mæthed.
Ingredienser
1kgzittauerløg
3fedhvidløg
Frisk timian, en håndfuld
1lgrøntsagsfond
2dlhvidvin
2spsksmør
1spskolie
100gIngrid ærter fra Pure Dansk (husk at de skal udblødes i 12 timer inden brug)
Ostebrød
4skiverbrød
100grevet ost
Olivenolie
Sådan gør du
Pil løgene og skær dem i skiver. Hak også hvidløg fint.
Kom smør og olie i en stor gryde. Kom løgene i gryden og steg dem ved medium varme i 20-25 minutter til de bliver gyldne og karamelliserer.
Tilsæt hvidvin og kog vinen ind. Tilsæt herefter grøntsagsfond og ingrid ærter. Lad suppen simre i ca 30-35 minutter til ærterne er møre. Smag suppen til med salt, peber og evt lidt balsamicoglaze eller eddike for at give lidt syre.
Dryp eller pensl brødene med lidt olivenolie, og top med revet ost. Bag ved 230 grader i ovnen til osten er smeltet og gylden.
Top suppen med ostebrød (eller server det ved siden af) og lidt frisk timian.
Video
Tip
Du kan sagtens bruge andre bælgfrugter i suppen – fx smager det også skønt med Anicia linser, hvis du ikke har fået sat ærter i blød dagen før.