Lun bedesalat

4 from 6 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

1

hour 

15

minutes

Denne fyldige vegetar salat er et skønt frokost måltid – kan også nemt pakkes ned og tages med på farten

Ingredienser

  • 1 kg 1 beder, blandet

  • 3 dl 3 beluga linser, tørret

  • 1 tsk. 1 koncentreret bouillon

  • 100 g 100 mandler, ristet

  • 10 10 dadler

  • 150 g 150 fetaost

  • 1 bundt 1 persille, hakket

  • Vinaigrette
  • 1/2 dl 1/2 æbleeddike

  • 1/2 dl 1/2 olie

  • 1/2 tsk. 1/2 sennep

  • 1/2 tsk. 1/2 honning

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog linserne ifølge anvisningen på pakken og tilsæt bouillonpulver til kogevandet.
  • Pak hver bede ind i stanniol og bag dem i ovnen ved 200°C varmluft i en time.
  • Når bederne er færdige pakkes de ud og køler let af. Derefter bruges en skarp kniv til at pille al skrællen af bederne, og de skæres i mindre bidder.
  • Rør alle ingredienserne til vinaigretten sammen.
  • Hæld de drænede linser op i en stor skål sammen med bederne, og vend dressingen rundt.
  • Tilsæt derefter de resterende ingredienser, vend det hele rundt et par gange og server salaten.

Del opskrift på Facebook