Lun kartoffelsalat med bær og okse

0 from 0 votes
Course: Kødretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

25

minutes

Sommerens skønneste salat. Nye kartofler vendt i smør – toppet med alle sæsonens friske råvarer som bær, nye ærter, asparges og sprøde stykker agurk.

Ingredienser

  • 1 kg 1 nye kartofler

  • 400 g 400 oksebøffer, fx ribeye

  • 250 g 250 bær, fx brombær og blåbær

  • 100 g 100 friskbælgede ærter

  • 1/2 1/2 agurk

  • 10 10 asparges

  • 2 spsk. 2 smør

  • 1 bundt 1 frisk persille

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne møre, skær dem i halve og kvarte og kom dem op i en stor skål
  • Kom smørret ved, sammen med salt og peber og vend det rundt
  • Salt bøfferne og grill dem til de er rosa – lad dem hvile 10 min
  • Skær agurken i mindre stykker og snit asparges skråt
  • Kom asparges, agurk, ærter og krydderurter op til kartoflerne og vend det rundt
  • Skyld bærrene og vend dem forsigtigt med rundt i salaten
  • Skær bøfferne i slanke skiver, og anret stykkerne tilfældigt sammen med salaten på et fad

Video

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram