Makronsnitter med ribs

Makronsnitter med ribs

4 from 2 votes
Course: Brød og bagning
Antal

1

stk.
Tilberedningstid

1

hour 

Hjemmelavede makronsnitter smager fantastisk og er nemme at bage. Her har vi lagt et lag ribsmarmelade ind i midten, der med sin syrlighed supplerer den søde svampede kage godt.

Ingredienser

  • 450 g 450 mel

  • 250 g 250 smør

  • 250 g 250 rørsukker

  • 2 tsk 2 bagepulver

  • 4 4 store æggeblommer

  • 2 dl 2 ribsmarmelade

  • 4 4 æggehvider

  • 500 g 500 flormelis

  • 200 g 200 groftrevet marcipan

Sådan gør du

  • Tænd ovnene på 200 grader.
  • Beklæd en bradepande på ca. 35*40 cm med bagepapir.
  • Bland mel, rørsukker og bagepulver, og rør det sammen.
  • Skær smørret i tern og smuldr det i melblandingen.
  • Tilsæt æggeblommerne og rør dem ind i smuldredejen – kun lige til det akkurat er velfordelt.
  • Hæld hele massen ud i bradepanden og tryk dejen i et jævnt lag i bunden.
  • Put bradepanden i ovnen og forbag bunden i 15 minutter.
  • Hæld æggehvider, flormelis og den revet marcipan i en skål. Rør nogle gange.
  • Tag bunden ud af ovnen og fordel marmeladen på den.
  • Fordel marcipanblandingen på bunden, så det dækker overfladen – og gerne skefuld for skefuld, så det ikke tager marmeladen med sig under.
  • Sæt kagen i ovnen igen og bag ca. 20 minutter.
  • Tag kagen ud, skær den i snitter og servér.

Del opskrift på Facebook: