Masseret grønkålssalat med appelsinmarinerede beder
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal
4
personerTilberedningstid
25
minutesEn vidunderlig grov salat, hvor grønkålen bliver marineret blød og mør. Smukke farvede beder og ristede nødder giver crunch og smag, og den dejlige feta runder hele retten af.
Ingredienser
4 mellemstore farvede beder (ca. 350 g)
1 tsk. økologisk appelsinskal, fintrevet
Saft fra 1 økologiske appelsin
1 tsk. honning
300 g hele grønkålsblade
Saft fra 1 citron
1 spsk. olivenolie
1/2 tsk. salt
125 g feta
100 g hasselnødder
Sådan gør du
- Rist hasselnødderne ved 175°C varmluft i ca. 10 min., indtil skallen begynder at sprække.
- Tag nødderne ud og lad dem køle af, inden skallen rubbes af i et viskestykke, og nødderne hakkes groft.
- Bland appelsinsaft, -skal og honning i en skål.
- Skræl eller skrub bederne grundigt, og skær de grove ender af. Brug en god skarp kniv eller et mandolinjern til at skære bederne i fine tynde skiver.
- Læg nu bederne op i skålen til marinaden og vend dem rundt, så de alle er dækket. Vend dem hvert 10 min i mindst en halv times tid.
- Skyl grønkålsbladene grundigt. Riv derefter bladene af stænglerne. Riv bladene i lidt mindre stykke og læg dem i en skål.
- Tilsæt citronsaft, olie og salt, og brug derefter begge hænder til at massere kålen i ca. 3 min, indtil bladene bliver møre og får en mørkegrøn farve.
- Tag en ny ren skål og tilsæt grønkål og beder – begge fri for overskydende væske.
- Vend det rundt sammen med fetastykker og ristede hasselnødder.
- Salatens friskhed passer skønt sammen med grisekød.
Del opskrift på Facebook