Muffins med jordskokker og crumble

5 from 1 vote
Course: Brød og bagning
Antal

12

muffins
Tilberedningstid

40

minutes

Skønne, svampede jordskoksmuffins med en sprød og sød crumble på toppen

Ingredienser

  • 200 g 200 jordskokker, rensede og skrubbede

  • 20 20 bløde dadler

  • 1 dl 1 smagsneutral olie

  • 2 2 æg

  • 40 g 40 mandelmel

  • 50 g 50 hvedemel

  • 1 tsk. 1 bagepulver

  • 1 tsk. 1 stødt kanel

  • 1/2 tsk. 1/2 stødt kardemomme

  • Korn fra 1 vaniljestang

  • Knips salt

  • Crumble
  • 1/2 spsk. 1/2 blødt smør

  • 30 g 30 hvedemel

  • 30 g 30 kokosmel

  • 1 spsk. 1 honning/sirup

Sådan gør du

  • Skær jordskokkerne i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med dadler, olie og æg.
  • Kør massen indtil den er fin og godt kørt sammen, og rør derefter de resterende ingredienser i.
  • Lav crumble ved at kombinere det hele i en skål og smuldr det godt sammen med fingrene.
  • Fordel kagedejen i 12 muffins forme, og top hver muffin med en tsk. crumble.
  • Bag kagerne ved 175°C varmluft i ca. 25 min.
  • Lad kagerne køle helt af, og server dem med græsk yoghurt eller creme fraiche til.

Del opskrift på Facebook