Nordisk efterårssalat med rug, ged & æble
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal
4
personerTilberedningstid
25
minutesEn vidunderlig nordisk salat som passer perfekt til frokostbordet
Ingredienser
1 pakke baby leaves
2 røde æbler
3 tynde skiver rugbrød
1/2 rulle fast gedeost
1 spsk. olivenolie
Salt
- Æblevinaigrette
3 spsk. olivenolie
3 spsk. æblecidereddike
1/2 tsk. sennep
1/2 tsk. sukker
Knips salt
Sådan gør du
- Pensl de 3 skiver rugbrød med lidt olie og drys med en smule salt.
- Skær hver skive ud i 6 små firkanter og læg et stykke gedeost på hver enkelt.
- Placer dem på en beklædt bageplade og bag i ovn ved 200°C varmluft i ca. 12 min.
- Kom alle ingredienserne til vinaigretten i et glas med låg og ryst det godt sammen.
- Skyl baby leaves grundigt og slyng den tør.
- Skyl æblerne, fjerne kærnehuset og skær dem i slanke både.
- Anret salaten på tallerkener, fordel de små gedeoste hapser og skiver af æble imellem salaten.
- Dryp til sidst med vinaigrette og server salaten.
Del opskrift på Facebook