Nordisk efterårssalat med rug, ged & æble

0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

25

minutes

En vidunderlig nordisk salat som passer perfekt til frokostbordet

Ingredienser

  • 1 pakke 1 baby leaves

  • 2 2 røde æbler

  • 3 tynde skiver 3 rugbrød

  • 1/2 rulle 1/2 fast gedeost

  • 1 spsk. 1 olivenolie

  • Salt

  • Æblevinaigrette
  • 3 spsk. 3 olivenolie

  • 3 spsk. 3 æblecidereddike

  • 1/2 tsk. 1/2 sennep

  • 1/2 tsk. 1/2 sukker

  • Knips salt

Sådan gør du

  • Pensl de 3 skiver rugbrød med lidt olie og drys med en smule salt.
  • Skær hver skive ud i 6 små firkanter og læg et stykke gedeost på hver enkelt.
  • Placer dem på en beklædt bageplade og bag i ovn ved 200°C varmluft i ca. 12 min.
  • Kom alle ingredienserne til vinaigretten i et glas med låg og ryst det godt sammen.
  • Skyl baby leaves grundigt og slyng den tør.
  • Skyl æblerne, fjerne kærnehuset og skær dem i slanke både.
  • Anret salaten på tallerkener, fordel de små gedeoste hapser og skiver af æble imellem salaten.
  • Dryp til sidst med vinaigrette og server salaten.

Del opskrift på Facebook