Nordisk kålsalat med druer, æble og rugcroutoner, serveret med bacon wrapped kylling

5 from 1 vote
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

1

hour 

Skøn og sprød salat, vendt i cremet mormordressing og toppet med knasende rugcroutoner.

Ingredienser

  • 200 g 200 Salatblanding, mix af salat og kål, fx brassica

  • 1 1 rødt æble, i tynde både

  • 100 g 100 vindruer, halveret

  • Mormordressing
  • 1 dl 1 fløde

  • Saft fra 1/2 citron + skal

  • 1 bundt 1 frisk dild, fint hakket

  • 1 tsk. 1 sukker

  • Rugbrødscroutoner
  • 3 tykke skiver 3 rugbrød

  • 11/2 spsk. 11/2 olivenolie

  • 1 tsk. 1 honning

  • Flagesalt

  • Bacon wrapped kyllingelår
  • 600 g 600 kyllingelår

  • 150 g 150 bacon

Sådan gør du

  • Pil skindet af kyllingelårene, og sno to skiver bacon om hvert lår.
  • Placer dem på en beklædt bageplade, og steg dem ved 180°C varmluft i 40-45 min.
  • Riv rugbrødsskiverne i grove stykker, og vendt dem i olie, honning og salt.
  • Hæld dem på en beklædt bageplade, og bag dem ved 200°C varmluft i ca. 10 min.
  • Klargør æbler og vindruer som anvist.
  • Mix dressingen sammen og smag til med citron og sukker.
  • Kom salaten i en stor skål, og tilsæt æbler og vindruer.
  • Vend til sidst dressingen i og drys med de grove rugbrødscroutoner.

Del opskrift på Facebook