Okonomiyaki inspireret kålpandekage

0.0 from 0 votes
Course: Vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

50

minutes

Okonomiyaki inspirerede kålpandekager – en perfekt måde at få brugt en masse grøntsager på. Her serveret med hoisinsauce, chilimayo, syrlig kål og forårsløg.

Ingredienser

  • 500 g spidskål og gulerødder (vi har brugt ca 400 g kål og 100 g gulerødder)

  • 2 forårsløg

  • 150 g hvedemel

  • 0,5 tsk bagepulver

  • 3 æg

  • 1,5 dl grøntsagsbouillon (eller vand)

  • 3 spsk soya

  • 1 spsk risvinseddike

  • Chilimayo
  • 3 spsk mayo

  • 1-2 spsk sriracha chilisauce

  • 2 spsk risvinseddike

  • Syrlig kål
  • 1/4-1/2 spidskål (alt efter størrelsen)

  • 1-2 spsk sukker

  • 1-2 spsk risvinseddike

  • Salt

  • Andre toppings
  • Hoisinsauce

  • 1 forårsløg, snittet

  • Hakket koriander

  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Snit spidskål groft (evt på mandolinjern), og riv gulerødderne groft. Skær forårsløg i ringe.
  • Bland hvedemel og bagepulver i en stor skål. Tilsæt grøntsagsfond mens du pisker med et piskeris, så du undgår klumper. Tilsæt æg, soya og risvinseddike og piske det hele godt sammen. Vend de snittede grøntsager i “dejen”.
  • Varm en pande op med olie til medium varme. Steg store kålpandekager (efter ønsket størrelse) i ca 3-4 minutter per side. Lav evt en test pandekage til en start og smag til med salt/soya, hvis du synes det mangler.

    Hold pandekagerne varme i ovnen mens du steger resten færdige.
  • Syrlig kål
  • Snit spidskål tyndt på et mandolinjern eller med en kniv. Kram kålen godt sammen med sukker, risvinseddike og lidt salt. Smag til så det har en god balance af sødt og surt – gerne til den syrlige side.
  • Chilimayo
  • Rør alle ingredienserne til chilimayo sammen og smag til.
  • Anretning
  • Anret kålpandekagerne med hoisinsauce, chilimayo, syrlig kål, snittede forårsløg, koriander og lidt sesam.

Tip

  • Du kan sagtens bruge andre former for kål som fx hvidkål, rødkål, savoykål og grønkål.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram