Okonomiyaki med kål og porre
Recipe by Louisa Lorang Fotograf: Lene Samsø. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Vegetarretter
Antal
2
personerTilberedningstid
30
minutesHer er en super nem version af den japanske okonomiyaki. Den er proppet med
grøntsager og smager vidunderligt.
Ingredienser
1/2 kål, f.eks. savoy eller hvidkål ca. 500 g
2 porrer
2 gulerødder
3 dl bouillon, gerne hønsebouillon
2 æg
2 dl mel
2 tsk. bagepulver
Salt
Olie til stegning
- BBQ sauce
4 spsk. ketchup
1 spsk. soja
1 tsk. honning
1 tsk. chilisauce
- Mayo
4 spsk. mayonnaise
1 tsk. sukker
2 spsk. eddike
Sådan gør du
- Snit kål og porre fint (gem lidt porretop til servering).
- Drys begge dele med 1-2 tsk. salt og klem det hele sammen med hænderne.
- Riv gulerødderne groft.
- Pisk bouillon, æg, mel og bagepulver sammen.
- Vend kål, porre og gulerod i dejen.
- Varm to små pander op med lidt olie og fordel massen på dem. Tryk den godt ned og steg okonomiyakien under låg ved middel varme i ca. 10 minutter, eller til den har sat sig i bunden.
- Vend den og steg den igen i 7-10 minutter uden låg på den anden side. Steg til den er gylden og gennemstegt.
- Rør imens ketchup med soja, honning og chili. Smag til.
- Rør mayonnaise med lidt sukker og eddike.
- Anret okonomiyakien med bbq sauce og striber af mayo. Servér med masser af brøndkarse og lidt snittet porre.
Tip
- Brug det kål du har. Brug forårsløg, når de er i sæson, og nyd at så meget grønt, kan være i en lille ret.
Del opskrift på Facebook: