Oksemørbrad med bagt salat og svampesauce
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Kødretter
Antal
4
personerTilberedningstid
45
minutesEn godt sammensat middag, perfekt til en dag, hvor maden skal være noget særligt.
Ingredienser
1 mørbrad
Olie
Salt og peber
- Salat
1 squash
1 lille aubergine
2 store peberfrugter
3 rødløg
2 rosmarinkviste
3 timiankviste
1/2 dl olivenolie
6 tomater
Salt og peber
2 spsk balsamico
50 g parmesan
1 lille potte basilikum
- Svampesauce
1 skalotteløg
300 g champignon
2 spsk smør
1 dl portvin
1/4 l kalvebouillon
1/4 l madlavningsfløde 18%
Jævning af 1 spsk mel og 2 spsk vand
Salt og peber
Sådan gør du
- Puds kødet af og skær den tynde ende på mørbraden fra, ca. 10 cm.
- Brun kødet i lidt olie på en stor pande ved meget kraftig varme.
- Krydr og læg mørbraden i en bradepande.
- Steg den i ovnen ved 175°C i ca. 20-30 min., afhængig af tykkelse.
- Lad den hvile 10 min. under folie, inden den skæres. Brug stegetermometer. Den er rosa
ved 60-63 grader, men tag den ud ved 58-60 grader, da den stiger yderligere et par grader
mens den hviler. - Bagt salat
- Skær squash, aubergine og peberfrugt i tern og rødløg i smalle både
- Tilsæt krydderurter og olivenolie og bland godt
- Bred grønsagerne ud på en bageplade, krydr med salt og peber og bag dem ved 200°C i 15 min
- Tilsæt halve tomater og bag endnu 10-15 min.
- Dryp salaten med balsamico, drys med parmesan i flager samt basilikum og server straks.
- Svampesauce
- Hak løget fint.
- Rens svampe og champignon og skær dem i mindre stykker.
- Svits løg og svampe i smør, til de er gyldne
- Tilsæt portvin og kog ind, til væden er næsten fordampet.
- Kom bouillon ved og lad saucen koge 5 min.
- Tilsæt fløde, kog op og jævn med en jævning af hvedemel og vand rystet godt sammen.
- Kog svampesaucen godt igennem og smag til med salt og peber.
Tip
- Mørbraden kan med fordel serveres sammen med spiralkartofler.
Del opskrift på Facebook: