Oksemørbrad med bagt salat og svampesauce

Oksemørbrad med bagt salat og svampesauce

5 1 bedømmelse
Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dkKategori: Kødretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

45

minutter

En godt sammensat middag, perfekt til en dag, hvor maden skal være noget særligt.

Ingredienser

  • 1 mørbrad

  • Olie

  • Salt og peber

  • Salat
  • 1 squash

  • 1 lille aubergine

  • 2 store peberfrugter

  • 3 rødløg

  • 2 rosmarinkviste

  • 3 timiankviste

  • 1/2 dl olivenolie

  • 6 tomater

  • Salt og peber

  • 2 spsk balsamico

  • 50 g parmesan

  • 1 lille potte basilikum

  • Svampesauce
  • 1 skalotteløg

  • 300 g champignon

  • 2 spsk smør

  • 1 dl portvin

  • 1/4 l kalvebouillon

  • 1/4 l madlavningsfløde 18%

  • Jævning af 1 spsk mel og 2 spsk vand

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Puds kødet af og skær den tynde ende på mørbraden fra, ca. 10 cm.
  • Brun kødet i lidt olie på en stor pande ved meget kraftig varme.
  • Krydr og læg mørbraden i en bradepande.
  • Steg den i ovnen ved 175°C i ca. 20-30 min., afhængig af tykkelse.
  • Lad den hvile 10 min. under folie, inden den skæres. Brug stegetermometer. Den er rosa
    ved 60-63 grader, men tag den ud ved 58-60 grader, da den stiger yderligere et par grader
    mens den hviler.
  • Bagt salat
  • Skær squash, aubergine og peberfrugt i tern og rødløg i smalle både
  • Tilsæt krydderurter og olivenolie og bland godt
  • Bred grønsagerne ud på en bageplade, krydr med salt og peber og bag dem ved 200°C i 15 min
  • Tilsæt halve tomater og bag endnu 10-15 min.
  • Dryp salaten med balsamico, drys med parmesan i flager samt basilikum og server straks.
  • Svampesauce
  • Hak løget fint.
  • Rens svampe og champignon og skær dem i mindre stykker.
  • Svits løg og svampe i smør, til de er gyldne
  • Tilsæt portvin og kog ind, til væden er næsten fordampet.
  • Kom bouillon ved og lad saucen koge 5 min.
  • Tilsæt fløde, kog op og jævn med en jævning af hvedemel og vand rystet godt sammen.
  • Kog svampesaucen godt igennem og smag til med salt og peber.

Tip

  • Mørbraden kan med fordel serveres sammen med spiralkartofler.

Del opskrift på Facebook: