Ovnbagt spansk kylling

Ovnbagt spansk kylling

3 from 19 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Kødretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

45

minutes

Ingredienser

  • 1 1 hel kylling 1,4 – 1,6 kg.

  • 4 4 peberfrugter

  • 4 4 almindelige løg

  • 1 spsk. 1 røget paprika

  • 3 3 fed hvidløg

  • 1 spsk. 1 friske timianblade eller 4 kviste

  • 1/4 kg 1/4 cherrytomater

  • 75 g 75 mandler

  • Persille

  • Tilbehør: Ris eller kartofler

Sådan gør du

  • Partér kyllingen i underlår, overlår og bryst og del hver bryststykke i to.
  • Pil løgene og skær dem i kvarte. Skyl, rens og skær peberfrugt i grove tern.
  • Læg kylling, løg og peberfrugt i et ovnfast fad. Krydr med paprika, hvidløg, timian salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 200°C i 30 min.
  • Halvér tomaterne. Læg tomaterne ved kyllingen og drys med mandler.
  • Sæt fadet tilbage i ovnen endnu 15 min.
  • Drys godt med hakket persille og server med ris eller kartofler.

Del opskrift på Facebook: