Hurtig og lækker pad thai inspireret wok ret med spidskål, gulerødder og nudler.
Ingredienser
1løg
1spidskål
1squash
2store gulerødder
200grisnudler
3forårsløg
75gsaltede peanuts
Evt koriander
Sesamolie til stegning
Pad thai sauce
1stkgrøntsagsbouillon terning
1,5dlkogende vand
1-2tskchilisauce (efter smag)
2spskæblecider- eller risvinseddike
1-2spsksojasauce
Sådan gør du
Pil løg og skær det i tynde strimler. Fjern de yderste blade af spidskål og skær det fint på et mandolinjern, så du får tynde strimler. Skær squash og gulerødder i små tern.
Varm en stor wok med lidt olie og steg først løg til de er gennemsigtige. Tilsæt spidskål, squash og gulerødder. Lad grøntsagerne stege godt igennem.
Lav din pad thai sauce klar imens grøntsagerne steger. Rør grøntsagsbouillon ud i kogende vand, tilsæt chilisauce, risvinseddike og sojasauce, rør det godt sammen. Smag til om den skal have mere spice eller salt og smag til med chili og sojasauce.
Bring vand i kog til nudler – de skal kun koge i ganske få minutter, så de er al dente. Si kogevandet fra nudlerne og hæld dem i wokken.
æld pad thai saucen ud over grøntsagerne og nudlerne. Steg retten yderligere et par minutter under omrøring.
Hak forårsløg fint og hak evt også koriander til topping. Server din pad thai med finthakket forårsløg, koriander og saltede peanuts.