Pad Thai med spidskål

4 from 8 votes
Recipe by Johanne Mosgaard Course: Vegetarretter
Antal

4

pers
Tilberedningstid

30

minutes

Hurtig og lækker pad thai inspireret wok ret med spidskål, gulerødder og nudler.

Ingredienser

  • 1 1 løg

  • 1 1 spidskål

  • 1 1 squash

  • 2 2 store gulerødder

  • 200 g 200 risnudler

  • 3 3 forårsløg

  • 75 g 75 saltede peanuts

  • Evt koriander

  • Sesamolie til stegning

  • Pad thai sauce
  • 1 stk 1 grøntsagsbouillon terning

  • 1,5 dl 1,5 kogende vand

  • 1-2 tsk 1-2 chilisauce (efter smag)

  • 2 spsk 2 æblecider- eller risvinseddike

  • 1-2 spsk 1-2 sojasauce

Sådan gør du

  • Pil løg og skær det i tynde strimler. Fjern de yderste blade af spidskål og skær det fint på et mandolinjern, så du får tynde strimler. Skær squash og gulerødder i små tern.
  • Varm en stor wok med lidt olie og steg først løg til de er gennemsigtige. Tilsæt spidskål, squash og gulerødder. Lad grøntsagerne stege godt igennem.
  • Lav din pad thai sauce klar imens grøntsagerne steger. Rør grøntsagsbouillon ud i kogende vand, tilsæt chilisauce, risvinseddike og sojasauce, rør det godt sammen. Smag til om den skal have mere spice eller salt og smag til med chili og sojasauce.
  • Bring vand i kog til nudler – de skal kun koge i ganske få minutter, så de er al dente. Si kogevandet fra nudlerne og hæld dem i wokken.
  • æld pad thai saucen ud over grøntsagerne og nudlerne. Steg retten yderligere et par minutter under omrøring.
  • Hak forårsløg fint og hak evt også koriander til topping. Server din pad thai med finthakket forårsløg, koriander og saltede peanuts.

Video

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram