Pad Thai med spidskål
Antal
4
persTilberedningstid
30
minutesHurtig og lækker pad thai inspireret wok ret med spidskål, gulerødder og nudler.
Ingredienser
1 1 løg
1 1 spidskål
1 1 squash
2 2 store gulerødder
200 g 200 risnudler
3 3 forårsløg
75 g 75 saltede peanuts
Evt koriander
Sesamolie til stegning
- Pad thai sauce
1 stk 1 grøntsagsbouillon terning
1,5 dl 1,5 kogende vand
1-2 tsk 1-2 chilisauce (efter smag)
2 spsk 2 æblecider- eller risvinseddike
1-2 spsk 1-2 sojasauce
Sådan gør du
- Pil løg og skær det i tynde strimler. Fjern de yderste blade af spidskål og skær det fint på et mandolinjern, så du får tynde strimler. Skær squash og gulerødder i små tern.
- Varm en stor wok med lidt olie og steg først løg til de er gennemsigtige. Tilsæt spidskål, squash og gulerødder. Lad grøntsagerne stege godt igennem.
- Lav din pad thai sauce klar imens grøntsagerne steger. Rør grøntsagsbouillon ud i kogende vand, tilsæt chilisauce, risvinseddike og sojasauce, rør det godt sammen. Smag til om den skal have mere spice eller salt og smag til med chili og sojasauce.
- Bring vand i kog til nudler – de skal kun koge i ganske få minutter, så de er al dente. Si kogevandet fra nudlerne og hæld dem i wokken.
- æld pad thai saucen ud over grøntsagerne og nudlerne. Steg retten yderligere et par minutter under omrøring.
- Hak forårsløg fint og hak evt også koriander til topping. Server din pad thai med finthakket forårsløg, koriander og saltede peanuts.
Video
Del opskrift på Facebook