Pærekage med ricotta
Recipe by Maria Vestergaard
Course: Brød og bagning
Antal
8
personerTilberedningstid
1
hour15
minutesDenne svampede pærekage tager kun 10 minutter at gøre klar til en tur i ovnen – men holder sig saftig i adskillige dage
Ingredienser
4 æg
200 g sukker
1 tsk. vanilje
250 g ricotta
175 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g smør
2 pærer
Creme fraiche og flormelis til servering
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vanilje luftigt.
- Tilsæt ricotta og pisk kagedejen til en ensartet konsistens.
- Bland hvedemel med bagepulver i en skål for sig og vend de tørre ingredienser i kagedejen til der ikke længere findes nogle klumper.
- Smelt smør og tilsæt det til kagedejen. Rør endnu engang til kagedejen er glat og ensartet.
- Placer et stykke bagepapir i bunden af en springform med en diameter på ca. 22cm og smør hele formen (inklusiv bagepapir) ind i smør.
- Fordel kagedejen i springformen.
- Skær pærerne i tynde både og placer dem øverst på kagedejen.
- Bag kagen i ovnen ved 175°C almindelig ovn i ca. 60 min eller til kagen er blevet let gylden og færdigbagt.
- Drys med flormelis og server med creme fraiche.
Del opskriften på Facebook