Pærekage med ricotta

4 from 4 votes
Recipe by Maria Vestergaard Course: Brød og bagning
Antal

8

personer
Tilberedningstid

1

hour 

15

minutes

Denne svampede pærekage tager kun 10 minutter at gøre klar til en tur i ovnen – men holder sig saftig i adskillige dage

Ingredienser

  • 4 4 æg

  • 200 g 200 sukker

  • 1 tsk. 1 vanilje

  • 250 g 250 ricotta

  • 175 g 175 hvedemel

  • 2 tsk. 2 bagepulver

  • 100 g 100 smør

  • 2 2 pærer

  • Creme fraiche og flormelis til servering

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vanilje luftigt.
  • Tilsæt ricotta og pisk kagedejen til en ensartet konsistens.
  • Bland hvedemel med bagepulver i en skål for sig og vend de tørre ingredienser i kagedejen til der ikke længere findes nogle klumper.
  • Smelt smør og tilsæt det til kagedejen. Rør endnu engang til kagedejen er glat og ensartet.
  • Placer et stykke bagepapir i bunden af en springform med en diameter på ca. 22cm og smør hele formen (inklusiv bagepapir) ind i smør.
  • Fordel kagedejen i springformen.
  • Skær pærerne i tynde både og placer dem øverst på kagedejen.
  • Bag kagen i ovnen ved 175°C almindelig ovn i ca. 60 min eller til kagen er blevet let gylden og færdigbagt.
  • Drys med flormelis og server med creme fraiche.

Del opskriften på Facebook