En virkelig lækker efterårssalat med palmekål, perlebyg og bagte danske pærer og rødløg. Hele herligheden er vendt i en velsmagende dressing til en fyldig og mættende måltidssalat.
Ingredienser
1 bundt palmekål
1,5 dl perlebyg
1stk grøntsagsbouillon terning
4 danske pærer – gerne faste
2 store rødløg
1 spsk olivenolie
1,5 tsk akaciehonning
salt og peber
50gristede og afskallede hasselnødder, grofthakket
Dressing
2spskmayo
2spskcreme fraiche 18%
1spskakaciehonning
1,5spsksennep – gerne med hele sennepskorn eller alternativt dijon
0,5 citron, saften heraf
salt og peber
Sådan gør du
Kog perlebyg i vand med grøntsagsbouillon terning efter anvisning på pakken. Lad perlebyggen køle af til stuetemperatur eller køleskabskold.
Skær både pærer og rødløg i tykke både. Vend med olivenolie, salt og peber. Fordel pærer og rødløg på en bageplade med bagepapir og fordel honningen over pærerne.
Bag pærer og rødløg ved 200 grader varmluft i ca 20 min. Lad det køle en smule af inden det vendes i salaten.
Snit palmekål i tynde strimler – undgå at bruge stokken, pånær den tynde del helt ude i spidsen.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
Vend palmekål, perlebyg og lidt over halvdelen af de bagte pærer og rødløg sammen med dressingen. Top salaten med de resterende bagte pærer og rødløg, og drys til sidst med hasselnødder.
Tip
Salaten kan både nydes lun og kold – sørg dog for at hverken perlebyg og de bagte pærer og rødløg er alt for varme, når de vendes med dressingen.