Palmekål salat med bagte pærer og rødløg

2 from 18 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

45

minutes

En virkelig lækker efterårssalat med palmekål, perlebyg og bagte danske pærer og rødløg. Hele herligheden er vendt i en velsmagende dressing til en fyldig og mættende måltidssalat.

Ingredienser

  • 1 bundt palmekål

  • 1,5 dl perlebyg

  • 1 1 stk grøntsagsbouillon terning

  • 4 danske pærer – gerne faste

  • 2 store rødløg

  • 1 spsk olivenolie

  • 1,5 tsk akaciehonning

  • salt og peber

  • 50 g 50 ristede og afskallede hasselnødder, grofthakket

  • Dressing
  • 2 spsk 2 mayo

  • 2 spsk 2 creme fraiche 18%

  • 1 spsk 1 akaciehonning

  • 1,5 spsk 1,5 sennep – gerne med hele sennepskorn eller alternativt dijon

  • 0,5 citron, saften heraf

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog perlebyg i vand med grøntsagsbouillon terning efter anvisning på pakken. Lad perlebyggen køle af til stuetemperatur eller køleskabskold.
  • Skær både pærer og rødløg i tykke både. Vend med olivenolie, salt og peber. Fordel pærer og rødløg på en bageplade med bagepapir og fordel honningen over pærerne.
  • Bag pærer og rødløg ved 200 grader varmluft i ca 20 min. Lad det køle en smule af inden det vendes i salaten.
  • Snit palmekål i tynde strimler – undgå at bruge stokken, pånær den tynde del helt ude i spidsen.
  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
  • Vend palmekål, perlebyg og lidt over halvdelen af de bagte pærer og rødløg sammen med dressingen. Top salaten med de resterende bagte pærer og rødløg, og drys til sidst med hasselnødder.

Tip

  • Salaten kan både nydes lun og kold – sørg dog for at hverken perlebyg og de bagte pærer og rødløg er alt for varme, når de vendes med dressingen.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram