Pavlova med bær og vaniljecreme
Antal
5
personerTilberedningstid
1
hourEn herlig dessert med en lækker og sprød marengsbund og en blød og let flødeskum på toppen med masser af friske bær.
Ingredienser
4 æggehvider
250 g sukker
1 tsk hvidvinseddike
2 knivspidser vaniljepulver
1 tsk majsmel
1 spsk flormelis
2 1/2 dl piskefløde
1 tsk flormelis
Hindbær og solbær til topping og evt. mynte
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne let stive og tilsæt halvdelen af sukkeret en spiseske ad gangen under kraftig piskning.
- Pisk eddike, en knivspids vaniljepulver og majsmel i og pisk til sidst resten af sukkeret i.
- Pisk, indtil marengsen er blank, skinnende og sej.
- Tag et stykke bagepapir og en stor desserttallerken og tegn en cirkel på papiret rundt om tallerken. Vend bagepapiret om, så det tegnede vender ned mod bordet.
- Drys flormelis i cirklen og fordel marengsmassen derpå. Den skal formes som en dyb tallerken med en tyk bund.
- Bag marengsmassen i en forvarmet ovn ved 120 grader i ca. 1 ½ time.
- Sluk for varmen i ovnen og lad både ovn og bund køle af (det tager ca. 2 timer, men kan også stå der længere)
- Sæt marengsbunden på et fad.
- Pisk fløden til en let flødeskum og pisk flormelis og en knivspids vanilje hurtigt med i.
- Fordel fløden i marengsskålen.
- Top med lækre hindbær og solbær og evt. mynte.
Del opskrift på Facebook: