Pavlova med bær og vaniljecreme

Pavlova med bær og vaniljecreme

3 from 17 votes
Antal

5

personer
Tilberedningstid

1

hour 

En herlig dessert med en lækker og sprød marengsbund og en blød og let flødeskum på toppen med masser af friske bær.

Ingredienser

  • 4 4 æggehvider

  • 250 g 250 sukker

  • 1 tsk 1 hvidvinseddike

  • 2 2 knivspidser vaniljepulver

  • 1 tsk 1 majsmel

  • 1 spsk 1 flormelis

  • 2 1/2 dl 2 1/2 piskefløde

  • 1 tsk 1 flormelis

  • Hindbær og solbær til topping og evt. mynte

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne let stive og tilsæt halvdelen af sukkeret en spiseske ad gangen under kraftig piskning.
  • Pisk eddike, en knivspids vaniljepulver og majsmel i og pisk til sidst resten af sukkeret i.
  • Pisk, indtil marengsen er blank, skinnende og sej.
  • Tag et stykke bagepapir og en stor desserttallerken og tegn en cirkel på papiret rundt om tallerken. Vend bagepapiret om, så det tegnede vender ned mod bordet.
  • Drys flormelis i cirklen og fordel marengsmassen derpå. Den skal formes som en dyb tallerken med en tyk bund.
  • Bag marengsmassen i en forvarmet ovn ved 120 grader i ca. 1 ½ time.
  • Sluk for varmen i ovnen og lad både ovn og bund køle af (det tager ca. 2 timer, men kan også stå der længere)
  • Sæt marengsbunden på et fad.
  • Pisk fløden til en let flødeskum og pisk flormelis og en knivspids vanilje hurtigt med i.
  • Fordel fløden i marengsskålen.
  • Top med lækre hindbær og solbær og evt. mynte.

Del opskrift på Facebook: