Hvid pizza med majs og squash – en virkelig skøn og sommerlig grøntsagspizza med danske gourmetmajs og squash. Brug pizzadejen fra opskriften herunder eller lav den med din yndlingspizzadej.
Ingredienser
Pizzadej
430gkoldt vand
3ggær
600gpizzamel eller Tipo00 (det skal være en mel med et højt proteinindhold)
16gsalt
Topping
400gcreme fraiche 38
2kolber gourmetmajs
1-1,5squash (alt efter størrelsen)
Olivenolie eller anden olie med smag som fx chili, hvidløg eller trøffel
1bundt purløg
Parmesan
Salt og peber
Sådan gør du
Pizzadej
Bland vand og gær til gæret er opløst. Tilsæt mel og salt og ælt dejen ca 10 min på en røremaskine til den har samlet sig til en fast klump.
Spænd dejen op til en kugle og kom den i en smurt bøtte med låg. Lad dejen stå 30 minutter ved stuetemperatur før den kommes i køleskabet natten over (den kan stå i 12-72 timer).
3 timer inden der skal bages pizza tages dejen ud af køleskabet. Del dejen i 4 lige store stykker og spænd dem godt op til 4 kugler. Smør dem ind i en smule olie og læg dem på et bræt dækket med et stykke plastic og et viskestykke. Læs dejen efterhæve i 2,5-3 timer ved stuetemperatur.
HUSK at varme din ovn op til MAX varme (over-under-varme) med et bagestål eller bagesten i 1 time inden pizzaerne skal bages.
Skær majsene af kolberne og skær squash i tynde skiver.
Drys en bordplade med rigeligt mel og tryk dejen ud med hænderne. Stræk og hiv forsigtigt i dejen til den bliver tyndere og får form som en pizzabund. Undgå gerne at bruge en kagerulle hvis du kan.
Læg dejen på hvert deres stykke bagepapir. Smør bundene med creme fraiche og fordel majs og skiver af squash ovenpå.
Bag en pizza ad gangen ved maks varme i ovnen i ca 8-9 minutter – til skorpen er gylden.
Top pizzaerne med olie, flager af parmesan, purløg, salt og peber. Hvis du er glad for chili smager de også skønt med et lille drys af chiliflager eller chiliolie.
Tip
Det kan anbefales at toppe pizzaen med en olie der har lidt smag – fx en hvid trøffelolie, chiliolie eller hvidløgsolie.