Pizza med majs og squash

0.0 from 0 votes
Course: Vegetarretter, Brød og bagning
Antal

4

stk
Tilberedningstid

30

minutes

Hvid pizza med majs og squash – en virkelig skøn og sommerlig grøntsagspizza med danske gourmetmajs og squash. Brug pizzadejen fra opskriften herunder eller lav den med din yndlingspizzadej.

Ingredienser

  • Pizzadej
  • 430 g koldt vand

  • 3 g gær

  • 600 g pizzamel eller Tipo00 (det skal være en mel med et højt proteinindhold)

  • 16 g salt

  • Topping
  • 400 g creme fraiche 38

  • 2 kolber gourmetmajs

  • 1-1,5 squash (alt efter størrelsen)

  • Olivenolie eller anden olie med smag som fx chili, hvidløg eller trøffel

  • 1 bundt purløg

  • Parmesan

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pizzadej
  • Bland vand og gær til gæret er opløst. Tilsæt mel og salt og ælt dejen ca 10 min på en røremaskine til den har samlet sig til en fast klump.
  • Spænd dejen op til en kugle og kom den i en smurt bøtte med låg. Lad dejen stå 30 minutter ved stuetemperatur før den kommes i køleskabet natten over (den kan stå i 12-72 timer).
  • 3 timer inden der skal bages pizza tages dejen ud af køleskabet. Del dejen i 4 lige store stykker og spænd dem godt op til 4 kugler. Smør dem ind i en smule olie og læg dem på et bræt dækket med et stykke plastic og et viskestykke. Læs dejen efterhæve i 2,5-3 timer ved stuetemperatur.
  • HUSK at varme din ovn op til MAX varme (over-under-varme) med et bagestål eller bagesten i 1 time inden pizzaerne skal bages.
  • Skær majsene af kolberne og skær squash i tynde skiver.
  • Drys en bordplade med rigeligt mel og tryk dejen ud med hænderne. Stræk og hiv forsigtigt i dejen til den bliver tyndere og får form som en pizzabund. Undgå gerne at bruge en kagerulle hvis du kan.
  • Læg dejen på hvert deres stykke bagepapir. Smør bundene med creme fraiche og fordel majs og skiver af squash ovenpå.
  • Bag en pizza ad gangen ved maks varme i ovnen i ca 8-9 minutter – til skorpen er gylden.
  • Top pizzaerne med olie, flager af parmesan, purløg, salt og peber. Hvis du er glad for chili smager de også skønt med et lille drys af chiliflager eller chiliolie.

Tip

  • Det kan anbefales at toppe pizzaen med en olie der har lidt smag – fx en hvid trøffelolie, chiliolie eller hvidløgsolie.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram