Power pastinak kage

4 from 2 votes
Course: Brød og bagning
Antal

8

Personer
Tilberedningstid

1

hour 

15

minutes

Saftig og syrlig kage med pastinak og skøn creme cheese frosting

Ingredienser

  • 300 g 300 pastinak

  • 2 2 æg

  • 150 g 150 sukker

  • 150 g 150 hvedemel

  • 1 tsk. 1 bagepulver

  • 1 1/2 1 1/2 økologisk citron, saft og skal

  • 100 g 100 olie

  • 1/2 1/2 vaniljestang

  • Citron creme cheese frosting
  • 250 g 250 neutral flødeost

  • 100 g 100 flormelis

  • 1/2 1/2 økologisk citron, saft og skal

  • 1/2 1/2 vaniljestang

Sådan gør du

  • Kog pastinakkerne med skind på til de er godt møre, ca. 20-30 min. Stik en gaffel i, når denne ikke sidder fast i pastinakken, så er de klar.
  • Køl herefter pastinakkerne ned i koldt vand eller i køleskabet.
  • Pil skindet af dem som med kogte kartofler, og riv dem på et groft rivejern.
  • Slå æggene ud i en skål, tilsæt sukkeret og pisk grundigt med en elpisker.
  • Kom mel og bagepulver ved under omrøring, efterfulgt af citronskal, citronsaft og olie.
  • Til sidst vendes den revne pastinak i, og dejen fordeles ud i en smurt springform.
  • Bag kagen ved 200°C i ca. 25-30 min, og lad den efterfølgende køle helt af.
  • Mix alle ingredienserne til creme cheese frosting sammen.
  • Brug en sprøjtepose med tyl til at fordele glasuren dekorativt på kagen.

Del opskrift på Facebook