Quinoasalat med danske æbler og karamelliserede pekannødder
Recipe by Johanne Mosgaard
3.7 from 3 votes
Course: måltidssalater og tilbehør
Antal
4
personer
Tilberedningstid
30
minutes
En dejlig mættende efterårssalat med løg, champignon, palmekål, quinoa og vinaigrette – serveret med karamelliserede pekannødder og sprøde danske æbler.
Ingredienser
2dlquinoa
250gchampignon
palmekål
Saften fra ½ citron
Olivenolie til stegning
Vinaigrette
4 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 spsk æblecidereddike
1 tsk dijonsennep
ca. 1 spsk ahornsirup
Friskkværnet peber
Salt
Karamelliserede pekannødder
75gpekannødder
3 spsk ahornsirup
½ tsk sød eller stærk paprika
1 nip salt
Sådan gør du
Skyl quinoa i en sigte og kog frøene i en gryde med 4 dl vand og en grøntsagsbouillon terning. Kog i ca. 13-15 minutter indtil frøene ”popper”.
Skær løg og champion i tynde skiver og hak palmekål fint. Varm en stor pande med lidt olie og steg løgene til de er gennemsigtige, tilsæt champignon og steg til de er gyldne. Tilsæt herefter kål og den kogte quinoa.
Pisk en vinaigrette sammen af olivenolie, æblecidereddike, dijonsennep, sirup, peber og salt. Smag den til med sirup, salt og peber. Vend dressingen med de øvrige ingredienser på panden og tag panden af varmen.
Skær æbler i tynde skiver og læg stykkerne i en skål med ca. 3-4 dl vand og citronsaft. Dette gøres for at undgå at æblerne bruner. Lad dem ligge i citronvandet indtil salaten skal serveres.
Rist pekannødder et par minutter på en tør pande og tilsæt sirup, paprika og et nip salt. Lad dem simre ved middel varme nogle minutter og læg dem herefter til afkøling på et stykke bagepapir. Hak dem groft når de er kølet helt af.
Saml din salat ved at hælde grøntsags-quinoa blandingen i en skål. Top med de friske skiver æble og nogle af de karamelliserede pekannødder. Salaten er nu klar til at blive serveret og kan nydes både lun og kold.