Regnbuesalat

5 from 1 vote
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

6

personer
Cooking time

15

minutes

Dejlig salat som passer super godt som tilbehør til fx lasagne, tapasbordet eller frikadellerne

Ingredienser

  • 750 g 750 farvede gulerødder

  • 1 bundt 1 krydderurter, fx kørvel eller persille

  • 1/2 dl 1/2 ristede sesamkerner

  • 3 spsk. 3 tahin

  • 1/4 tsk. 1/4 salt

  • 1 tsk. 1 sukker

  • 1/2-1 dl 1/2-1 koldt vand

  • 2 spsk. 2 olivenolie

  • Saft fra 1 citron

Sådan gør du

  • Skræl eller skrub gulerødderne meget grundigt, og brug en tyndskræller eller kartoffelskræller til at strimle alle gulerødderne i fine tynde bånd.
  • Lav tahindressingen ved at blande tahin med citronsaft, sukker, salt og olie.
  • Tilsæt derefter lidt vand ad gangen og rør grundigt i dressingen, indtil den har en fin tynd, men cremet konsistens.
  • Vend dressingen rundt i gulerodsbåndene sammen med krydderurterne og server med det samme.

Del opskrift på Facebook