Ribssaft

Ribssaft

0.0 from 0 votes
Course: Snacks og sødt
Antal

2

liter
Tilberedningstid

40

minutes

En lækker, sød og syrlig saft, der skriger af sommer. Og med den smukke røde farve er den fantastisk flot at servere i glas.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg skyllede ribs med stilke

  • 2 l vand

  • 1/2 tom vaniljestang

  • 300 g sukker

Sådan gør du

  • Kom ribsene i en gryde med vand og kog det hele op.
  • Lad blandingen koge i omkring 20 minutter.
  • Sigt ribssaften gennem et viskestykke af bomuld eller et andet bomuldsklæde i en sigte.
  • Kom den sigtede ribssaft i en ren gryde og tilsæt sukker og vaniljestang.
  • Kog saften op og lad den koge i ca. 15 minutter uden låg.
  • Skum på toppen fjernes med en ske.
  • Efter de 15 minutter hældes saften på skoldede flasker og opbevares i køleskabet.

Tip

  • I opskriften her bruges der ikke konserveringsmiddel. Derfor skal saften helst drikkes inden for en uge eller fryses ned som isterninger. Alternativt kan du bruge et konserveringsmiddel for længere holdbarhed.

Del opskrift på Facebook: