Rødbede-chokolade-kage
Recipe by Emma Martiny
Course: Brød og bagning
Antal
8
personerTilberedningstid
55
minutesIngredienser
3 æg
100 g sukker
100 g brun farin
75 g smeltet smør
150 g hvedemel
50 g kakaopulver
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
200 g rødbede
100 g mørk chokolade
15 g smør
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180°C varmluft, og beklæd en springform på 20 cm med bagepapir.
- Brug en elpisker til at piske æg, sukker og brun farin sammen til en luftig æggesnaps i en skål.
- Smelt smør, og tilsæt det til skålen sammen med mel, kakaopulver, kardemomme, natron og bagepulver. Pisk det hele sammen til en glat dej.
- Riv rødbede groft, og rør det i skålen.
- Fordel kagedejen i den beklædte springform, og bag kagen i 40 minutter, til en tandstik kommer ren ud fra midten af kagen.
- Lad kagen køle lidt af, imens du forbereder chokoladeglasuren.
- Smelt chokoladen over et vandbad.
- Tag chokoladen af varmen, og tilsæt smør.
- Rør rundt, til smørret smelter, og du får en blank glasur, og fordel den over rødbedekagen.
- Lad gerne kagen stå ved stuetemperatur indtil servering, så glasuren sætter sig lidt, den kan dog også serveres med det samme.
Del opskrift på Facebook