Rødbede-chokolade-kage

5 from 3 votes
Recipe by Emma Martiny Course: Brød og bagning
Antal

8

personer
Tilberedningstid

55

minutes

Ingredienser

  • 3 3 æg

  • 100 g 100 sukker

  • 100 g 100 brun farin

  • 75 g 75 smeltet smør

  • 150 g 150 hvedemel

  • 50 g 50 kakaopulver

  • 1/2 tsk. 1/2 kardemomme

  • 1/2 tsk. 1/2 natron

  • 1 tsk. 1 bagepulver

  • 200 g 200 rødbede

  • 100 g 100 mørk chokolade

  • 15 g 15 smør

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180°C varmluft, og beklæd en springform på 20 cm med bagepapir.
  • Brug en elpisker til at piske æg, sukker og brun farin sammen til en luftig æggesnaps i en skål.
  • Smelt smør, og tilsæt det til skålen sammen med mel, kakaopulver, kardemomme, natron og bagepulver. Pisk det hele sammen til en glat dej.
  • Riv rødbede groft, og rør det i skålen.
  • Fordel kagedejen i den beklædte springform, og bag kagen i 40 minutter, til en tandstik kommer ren ud fra midten af kagen.
  • Lad kagen køle lidt af, imens du forbereder chokoladeglasuren.
  • Smelt chokoladen over et vandbad.
  • Tag chokoladen af varmen, og tilsæt smør.
  • Rør rundt, til smørret smelter, og du får en blank glasur, og fordel den over rødbedekagen.
  • Lad gerne kagen stå ved stuetemperatur indtil servering, så glasuren sætter sig lidt, den kan dog også serveres med det samme.

Del opskrift på Facebook