En virkelig skøn rødbedesalat med grønkål, sesamolie, feta og peanuts – et dejligt måltid der både mætter og smager virkelig godt.
Ingredienser
0,5kgrødbeder
1dlkogt quinoa
2store håndfulde snittet grønkål
50gfeta
2spskhakkede peanuts
Dressing
2spskntalristet sesamolie
1tskhonning
1-2spsklimesaft (alternativt citronsaft)
Salt og peber
Sådan gør du
Skyl rødbederne og pak dem hver især ind i et stykke stanniol.
Bag rødbederne ved 150 grader traditionel ovn i ca 1 time. Tjek at de er møre ved at stikke en kniv igennem.
Pak rødbederne ud og pil forsigtigt skrællen af med en urtekniv mens de stadig er varme – de kan godt køle en smule af, men skrællen bliver sværere at få af jo mere de køler af.
Skær rødbederne i grove tern.
Piske alle ingredienserne til dressingen sammen, så den tykner – smag til med salt og peber.
Hæld dressingen udover grønkålen og kram grønkålen godt sammnen med dressingen. Vend kogt quinoa med grønkålen og top med rødbederne.
Vend forsigtigt salaten sammen og top med feta og peanuts.