Rødbedesalat med danske pærer

0 from 0 votes
Recipe by Johanne Mosgaard Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

1

hour 

En fantastisk og fyldig salat – med aromatiske, danske rødbeder og sprøde, søde pærer.

Ingredienser

  • 500 g 500 rødbeder

  • 2 dl 2 couscous

  • 3 dl 3 kogende vand

  • 1/2 1/2 terning grøntsagsbouillon

  • 1 1 lille håndfuld frisk mynte

  • 2 2 pærer, fx Clara Friis eller Conference

  • 40 g 40 grofthakkede mandler

  • Yoghurt dressing
  • 3 dl 3 neutral yoghurt

  • 2 spsk. 2 citronsaft

  • 1 tsk. 1 hvidløgspulver

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skyl og skrub de hele rødbeder.
  • Kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca. 45-50 minutter. Skyl dem herefter i koldt vand og pil skindet af.
  • Skær rødbederne i små tern.
  • Hæld couscous i en skål og dæk det til med kogende vand, som er rørt sammen med bouillonterning. Lad det stå og trække i 5-10 minutter.
  • Vend de kogte rødbedestykker med couscous og finthakket mynte.
  • Skær pærerne over på langs, fjern kernehus og ender.
  • Skær pærerne i små tern og top ovenpå salaten sammen med hakkede mandler.
  • Rør en dressing af yoghurt, citronsaft, hvidløgspulver, salt og peber. Smag til med ekstra hvidløg og salt.
  • Server salaten sammen med dressingen.
  • Salaten fungerer både som en frokostsalat eller som tilbehør.

Video

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram