Rødbedesalat med danske pærer
Antal
4
personerTilberedningstid
1
hourEn fantastisk og fyldig salat – med aromatiske, danske rødbeder og sprøde, søde pærer.
Ingredienser
500 g 500 rødbeder
2 dl 2 couscous
3 dl 3 kogende vand
1/2 1/2 terning grøntsagsbouillon
1 1 lille håndfuld frisk mynte
2 2 pærer, fx Clara Friis eller Conference
40 g 40 grofthakkede mandler
- Yoghurt dressing
3 dl 3 neutral yoghurt
2 spsk. 2 citronsaft
1 tsk. 1 hvidløgspulver
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl og skrub de hele rødbeder.
- Kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca. 45-50 minutter. Skyl dem herefter i koldt vand og pil skindet af.
- Skær rødbederne i små tern.
- Hæld couscous i en skål og dæk det til med kogende vand, som er rørt sammen med bouillonterning. Lad det stå og trække i 5-10 minutter.
- Vend de kogte rødbedestykker med couscous og finthakket mynte.
- Skær pærerne over på langs, fjern kernehus og ender.
- Skær pærerne i små tern og top ovenpå salaten sammen med hakkede mandler.
- Rør en dressing af yoghurt, citronsaft, hvidløgspulver, salt og peber. Smag til med ekstra hvidløg og salt.
- Server salaten sammen med dressingen.
- Salaten fungerer både som en frokostsalat eller som tilbehør.
Video
Del opskrift på Facebook