Rødbedesalat med grønkål og peanuts

5 from 1 vote
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

personer
Tilberedningstid

1

hour 

10

minutes

En virkelig skøn rødbedesalat med grønkål, sesamolie, feta og peanuts – et dejligt måltid der både mætter og smager virkelig godt.

Ingredienser

  • 0,5 kg 0,5 rødbeder

  • 1 dl 1 kogt quinoa

  • 2 2 store håndfulde snittet grønkål

  • 50 g 50 feta

  • 2 spsk 2 hakkede peanuts

  • Dressing
  • 2 spsk 2 ntalristet sesamolie

  • 1 tsk 1 honning

  • 1-2 spsk 1-2 limesaft (alternativt citronsaft)

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl rødbederne og pak dem hver især ind i et stykke stanniol.
  • Bag rødbederne ved 150 grader traditionel ovn i ca 1 time. Tjek at de er møre ved at stikke en kniv igennem.
  • Pak rødbederne ud og pil forsigtigt skrællen af med en urtekniv mens de stadig er varme – de kan godt køle en smule af, men skrællen bliver sværere at få af jo mere de køler af.
  • Skær rødbederne i grove tern.
  • Piske alle ingredienserne til dressingen sammen, så den tykner – smag til med salt og peber.
  • Hæld dressingen udover grønkålen og kram grønkålen godt sammnen med dressingen. Vend kogt quinoa med grønkålen og top med rødbederne.
  • Vend forsigtigt salaten sammen og top med feta og peanuts.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram