Smørrebrød med rødbedetartar, estragonmayo og sprøde tørrede rodfrugter – et virkelig smagfuldt og lækkert stykke smørrebrød med fokus på grøntsagerne.
Ingredienser
8skiver rugbrød
Rødbedetartar
0,5kgrødbeder
1spskkapers
1tskgrovkornet sennep (alternativt dijonsennep)
1spskolivenolie
1spskcitronsaft
1tskfintrevet frisk peberrod
1spskestragonmayo
salt og peber
Lyn estragonmayo
1æg
1/2tsksalt
1tskdijonsennep
1tskeddike
1/2bundt frisk estragon (kun bladene)
2dlsmagsneutral olie
1citron
salt og peber
Topping
1pose tørrede rodfrugter fra Tvedemose
Evt lidt frisk estragon eller persille
Sådan gør du
Rødbedetartar
Skrub rødbederne og kom dem i en gryde med rigeligt vand og salt. Kog rødbederne til de er møre i ca 45 min. Der skal kunne stikkes en kniv i, uden at de er helt bløde.
Køl rødbederne af ved at skylle med koldt vand og pil forsigtigt skrællen af.
Skær rødbederne i tern af ca 0,5×0,5 cm. Kom rødbedeternene i køleskabet til de er helt kolde.
Pisk olie, sennep og citronsaft sammen så det tykner. Vend de afkølede rødbeder med olieblandingen, peberrod, finthakkede kapers og 1 stor spsk af estragonmayoen. Smag til med salt og peber. Stil rødbedetartaren i køleskabet til den skal bruges.
Lyn estragonmayo
OBS – du skal bruge en stavblender til denne opskrift. Se alternativ i tips længere nede.
Kom ægget i en høj smal kande som passer med stavblenderen – pas på at ægget ikke går i stykker.
Drys salt ovenpå ægget, derefter sennep og til sidst eddike. Pas stadig på at ægget ikke går i stykker.
Hæld forsigtigt olie ned i kanden ovenpå ægget.
Kom en stavblender ned i bunden af kanden og begynd at blende. Når du kan se at det begynder at tykne trækker du forsigtigt stavblenderen opad og kører stavblenderen op og ned. Tilsæt estragon og blend videre til du får en grøn tyk mayonnaise.
Smag estragonmayoen til med citronsaft, salt og peber. Kom estragonmayoen i en sprøjtepose og opbevar på køl indtil den skal bruges.
Anretning
Kom rigeligt rødbedetartar på et smurt stykke rugbrød. Top med dutter af estragonmayo og de tørrede rodfrugter. Pynt evt med lidt frisk estragon eller persille.
Tip
Hvis du ikke vil lave mayo fra bunden, så kan du alternativt blende en god købemayo med frisk estragon og smage til med citronsaft, salt og peber.