Rodfrugtsdeller af persillerod og/eller pastinak

3 from 27 votes
Course: Vegetarretter
Antal

18

deller
Tilberedningstid

30

minutes

Skønne vegetardeller med masser af fylde og bid

Ingredienser

  • 600 g 600 persillerødder/pastinakker

  • 3 3 æg

  • 2 2 løg

  • 3 spsk. 3 hvedemel

  • 1 1 lille bundt frisk salvie

  • 1-11/2 tsk. 1-11/2 salt

  • Friskkværnet peber

  • Smør

Sådan gør du

  • Skræl eller skrub rødderne og riv dem derefter på et rivejern – jo finere jo nemmere holder dellerne sammen.
  • Riv derefter løgene.
  • I en skål piskes æg sammen.
  • Derefter tilsættes rodfrugter, løg, salt og peber.
  • Kom til sidst 8 hakkede salvieblade og mel i, og rør det hele sammen.
  • Brug hænderne til at forme deller af massen, og mas dem så faste som muligt.
  • Steg dellerne i rigeligt smør på en varm pande (vend dellerne forsigtigt første gang, da de er ret porøse) indtil de er gyldne på hver side.
  • Tag alle dellerne af, tilsæt mere smør og lad det smelte til det syder, og tilsæt en god håndfuld salvie.
  • Bladene svitses i fedtstoffet, til de er let gyldne. Derefter tages de af, lægges på en tallerken og drysses med salt.
  • Server dellerne toppet med de sprøde salvieblade.

Del opskriften på Facebook