Rodfrugtsdeller af persillerod og/eller pastinak
Antal
18
dellerTilberedningstid
30
minutesSkønne vegetardeller med masser af fylde og bid
Ingredienser
600 g 600 persillerødder/pastinakker
3 3 æg
2 2 løg
3 spsk. 3 hvedemel
1 1 lille bundt frisk salvie
1-11/2 tsk. 1-11/2 salt
Friskkværnet peber
Smør
Sådan gør du
- Skræl eller skrub rødderne og riv dem derefter på et rivejern – jo finere jo nemmere holder dellerne sammen.
- Riv derefter løgene.
- I en skål piskes æg sammen.
- Derefter tilsættes rodfrugter, løg, salt og peber.
- Kom til sidst 8 hakkede salvieblade og mel i, og rør det hele sammen.
- Brug hænderne til at forme deller af massen, og mas dem så faste som muligt.
- Steg dellerne i rigeligt smør på en varm pande (vend dellerne forsigtigt første gang, da de er ret porøse) indtil de er gyldne på hver side.
- Tag alle dellerne af, tilsæt mere smør og lad det smelte til det syder, og tilsæt en god håndfuld salvie.
- Bladene svitses i fedtstoffet, til de er let gyldne. Derefter tages de af, lægges på en tallerken og drysses med salt.
- Server dellerne toppet med de sprøde salvieblade.
Del opskriften på Facebook