Rodfrugtsspaghetti & bolognese

5 from 1 vote
Course: Kødretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

Klassisk bolognese serveret med frisk rodfrugtsspaghetti. Man kan altid lave sin egen grønne spaghetti med alle slags grøntsager og en spiralizer.

Ingredienser

  • 750 g glaskål/gulerods spaghetti fra Yding grønt

  • 500 g hakket oksekød

  • 300 g gulerødder

  • 1 helt løg

  • 2 spsk. tomatpuré

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 glas rødvin

  • Olivenolie

  • Salt

  • Friskkværnet peber

  • Frisk oregano

Sådan gør du

  • Skræl gulerødder, skær i mindre tern og hak løget fint.
  • Varm en gryde op med olie og svits gulerodstern og løg.
  • Lad det sautere indtil det er glasklart.
  • Skru op for varmen, tilsæt kødet og svits indtil det tager farve.
  • Kom tomatpuréen ved og lad det den svitse med i et minuts tid.
  • Tilsæt de hakkede tomater og rødvin.
  • Smag til med salt og peber og lad bolognesen simre ved svag varme i 15 min, og meget gerne en time eller to.
  • Kog rodfrugtsspaghettien i letsaltet vand et par minutter, hæld vandet fra.

Del opskrift på Facebook