En skøn og frisk rødkålssalat med æbler, tranebær og pinjekerner – perfekt som tilbehør til julemaden eller Mortens Aften anden. Kålsalaten er fyldig, sprød, frisk og sød.
Ingredienser
1/2rødkål
5stængler grønkål
2æbler
1dltørrede tranebær
25gpinjekerner
Dressing
1/2dlkoldpresset rapsolie ( eller anden olie der er neutral i smagen)
1tskdijonsennep
2tskhonning
2-3tskæbleeddike
salt og peber
Sådan gør du
Rens grønkålen godt og pil bladene af stænglerne. Sørg for at tørre grønkålsbladene godt, så der ikke hænger for meget vand ved. Snit grønkålen fint i tynde strimler.
Snit også rødkålen i fine strimler – de skal være tynde, men der må godt være lidt konsistens på kålen.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, så det bliver til en tyk vinaigrette dressing. Smag til med sødme, syre, salt og peber.
Kom dressingen i skålen og kram nu dressingen godt ind i kålen – det er vigtigt at dressingen bliver masseret godt ind i kålen, så det bliver blødere i konsistensen.
Snit æblerne i tynde skiver, og skær tranebær i mindre stykker. Vend æbler og tranebær i salaten.
Rist pinjekerner på en tør pande til de får lidt farve. Drys pinjekernerne over salaten lige inden servering.
Video
Tip
For en mere fyldig måltidssalat kan man tilsætter perlebyg eller perlespelt. Det smager skønt og gør salaten mere mættende.
Hvis det skal være ekstra nemt, kan du sagtens bruge en snittet kålmix eller anden snittet kål til salaten.